4 Ekim 2013 Cuma

Neden İngilizce Öğrenmeliyim?

Neden İngilizce Öğrenmeliyim?


    Belki de pek çok insanın aklına gelen bir soru: Neden İngilizce öğrenmeliyim? Günlük hayattan, iş hayatına kadar her alanda, her an, herkes İngilizce öğrenmesi gerektiğini ya da İngilizcesini geliştirmesi gerektiğini söylüyor. Peki ama neden? Adore Study olarak neden insanların İngilizce öğrenmek gerektiğini araştırdık ve istatiksel rakamlarla bir rapor çıkarttık.

  • İngilizce dünya üzerinde 75 ülkede kullanılmaktadır ve 375 milyon kişi tarafından ana dil olarak konuşulmaktadır. İngilizce 2 milyardan fazla insan tarafından kullanılan özel/resmi dil statüsündedir. Bir çok Avrupa, Asya ve Güney Amerika ülkelerinde 2. dil durumundadır.
  • Dünya nüfusunun yüzde 25′inden fazlası İngilizce konuşmaktadır.
  • İngilizce bilim dünyasında, tüm bilim adamlarının birbirleriyle anlaşabilmek için kullandıkları ortak dil durumundadır. Dünya bilim adamlarının yüzde 66′sından fazlası İngilizce okumaktadır.
  • Avrupa Birliği ülkelerinde yaşayan insanların neredeyse yarısı İngilizce konuşmaktadır.
  • Akademik konferans ve araştırmalar, reklamcılık ve pazarlama, havaalanları ve hava trafik kontrolü, diplomasi, uluslararası ticaret,internet ve e-postalar ve spor ve teknolojide en çok kullanılan dil durumundadır.
  • Dünya genelinde yapılan haberleşmelerin yüzde 75′inden fazlası İngilizce yapılmaktadır.
  • Dünyadaki tüm iş alanlarında İngilizce en geçerli dildir ve tüm havayolları endüstrisinde kabul edilen tek dildir.
  • İnternet kullanıcılarının yüzde 80′ den fazlası İngilizce iletişim kurmaktadır. İnternet ve bilişim sektöründe en yaygın kullanılan dildir.
  • Dünya üzerinde bu yıl bir milyardan fazla insan İngilizce öğrenmeye çalışmaktadır.

          Sonuç olarak İngilizce bilmek bir bireye eğitim alanından, ticarete, bilim dünyasından sanata kadar pek çok alanda büyük bir avantaj sağlıyor. Günlük hayatta interneti takip edebilmek bile İngilizce bilmeyi gerektiriyor. Tabii ki hedeflere göre İngilizce seviyesinin de önemi değişiyor; profesyonel bir İngilizce yükselmeyi sağlıyor. İngilizce dışındaki diğer yeteneklerde önemli bir faktördür fakat İngilizce olmadanbir noktada kesileceğinize emin olabilirsiniz.
Eğer İngilizcenizin yeterli düzeyde olmadığını düşünüyorsanız, mutlaka İngilizce öğrenmeye çalışın ve mümkünse bir kaç ayınızı en azından yurt dışında geçirin ve İngilizceyi yerinde öğrenin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Yandex.Metrica