15 Haziran 2013 Cumartesi

TAKE İLE BAŞLAYAN KELİMELER Vol.1


TAKE İLE BAŞLAYAN KELİMELER Vol.1

Take kelimesinin İngilizcede oldukça yaygın bir kullanımı bulunduğundan sizin için bir Vol. Serisi hazırlamak istedim. İhtiyacınız olan kelimeleri bulup öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Take:

1: f. (took, tak.en) 1. almak; götürmek: Be sure to take a sweater! Yanına kazak almayı ihmal etme!

Will you take the dog to the vet? Köpeği veterinere götürür müsün?

 2. (bir sayıyı) çıkarmak: Take five from ten. Ondan beşi çıkar.

3. almak, çalmak, aşırmak.

4. almak, fethetmek, ele geçirmek.

5. almak, elde etmek, -e sahip olmak: They took first prize. Birinci ödülü aldılar.

6. (elle/ellerle) almak: Take these glasses! Bu bardakları al! He took her by the hand. Onu elinden tuttu. She took the dog in her arms. Köpeği kucağına aldı.

7. almak, kabul etmek: We don´t take traveler´s checks. Seyahat çeki almıyoruz. She took the blame for it. Suçu üzerine aldı. Go on and take it! Alsana! Will you take a salary cut? Maaşınızın azaltılmasını kabul eder misiniz?

8. katlanmak, tahammül etmek; dayanmak: She´s taken a lot from him. Ondan çok
çekti. Can it take such rough treatment? Böyle hor kullanıma dayanabilir mi?

9. karşılamak: How will he take this news? Bu haberi nasıl karşılayacak?

10. (bir şeyi/birini) dinleyip ona göre hareket etmek: Take her advice! Onun sözünü dinle! She can´t take a hint. Dolaylı sözden bir şey anlamaz.

11. almak, içine sığmak: The canal won´t take a ship that big. O kadar büyük bir gemi kanala sığmaz.

12. (iş/yolculuk) (belirli bir zaman) sürmek: This job will take us one day. Bu iş bir gün ister. The trip´ll take you six hours. Yolu altı saatte alırsın.

13. (bir şeyin çalıştırılması/tamamlanması için) (belirli bir şey) gerekmek: Will that telephone take coins? O telefon madeni parayla çalışır mı? What size shoe does she take? Ona kaç numara ayakkabı lazım? This verb takes a direct object. Bu fiil nesne alır.

14. istemek, gerekmek: That´ll take a lot of work. O çok iş ister. How many men will it take to do it? O iş kaç adam ister?

15. (ders) almak: ´´What are you taking this semester?´´ ´´I´m taking Latin.´´ ´´Bu sömestr hangi dersleri alıyorsun?´´ ´´Latince alıyorum.´´

16. (bir yemeğe) (tat verebilecek bir madde) koymak/katmak/ekmek/sıkmak; kullanmak: Do you take sugar in your coffee? Kahveyi şekerli mi içiyorsun?  She doesn´t take milk. Süt kullanmıyor.

17. (bir taşıtı) kullanmak: She takes the train to work. İşe gitmek için trene biniyor. Take a taxi! Taksiyle git!

18. (belirli bir yöne) sapmak: Take a right at the corner. Köşeden sağa sapın.

 19. ölçmek; ölçerek elde etmek: They took my temperature. Derecemi aldılar. The tailor took his measurements. Terzi onun ölçülerini aldı. Let´s take a vote. Oylama yapalım.

20. (down) almak, yazmak, not etmek: Take his name and address! Onun adını ve adresini al! I´ll take notes for you. Senin için not alırım.

21. ... gibi anlamak, -e almak: She doesn´t take him seriously. Onu ciddiye almıyor. I took your silence to mean approval. Sessizliğinizi bir onay olarak anladım. What do you take me for? Beni ne zannediyorsun? I take it you´re moving. Bundan taşınma niyetinde olduğunu anlıyorum.

22. (bir köşeyi) dönmek; (bir virajı) almak; (bir engelin üstünden) geçmek: This car takes the curves well. Bu araba virajları güzel alıyor.

23. (aşı) tutmak: Did the vaccination take? Aşı tuttu mu?

Hazır site sihirbazı ile web site tasarımı sadece 5 dakika.



2 yorum :

  1. İngilizce öğrenmeye başlamak için en baştan beginner videolarından mı başlayacağız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ramazan Bey, Videolu Anlatım Dersleri kısmından sırasıyla izleyerek öğrenebilirsiniz. En kısa zamanda tamamı eklenecektir. Öncelikle Şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim. http://ingilizcetube.blogspot.com/2013/06/ingilizce-ogrenme-yontemleri.html

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Yandex.Metrica