9 Haziran 2013 Pazar

Bir Öğrencinin İngilizce Öğrenme Yöntemleri

       
       İngilizce öğrenmek için başkasının yaptığı bir programa göre hareket etmek yerine; zevklerinize, zamanınıza, ihtiyacınız olan kelimelere (turizmci ile bankacının kullandığı kelimeler farklılık gösterecektir) ve öğrenme biçiminize göre şekillendirmeniz sizlerin daha hedefe yönelik bir başarı elde etmenizi sağlayacaktır. Kendisine uygun bir program hazırlayan bir öğrencinin uyguladığı yolları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Size fikir edinmesi için yazıyı okumaya devam edin… 

       4 ay boyunca üniversitede haftada 3 gün gramer ağırlıklı İngilizce kursuna gittim. Bunun yanında “English Grammar Today” kitabından kendim de çalışarak ayrıca deftere, işlediğim konuları tekrardan baktığımda hatırlayabileceğim temel örneklerle kuralları not aldım. Ancak bu deftere hatırlamak amacıyla neredeyse hiç bakmadım diyebilirim. Çünkü gramer çalışırken aynı zamanda Penguin Readers kitaplarından okumaya başladım.

      Level 1’den başlayıp günde 15 sayfa hedefiyle yola çıktım. Okurken fosforlu kalemle de parça içindeki gramerleri yakalayıp çiziyordum; işlediklerimi görüp pekiştiriyordum, böylece öğrendiklerim havada kalmıyordu.

 İngilizce Öğrenme Yöntemleri
      Level 1 - 2 - 3’ten 3’er kitap okuyunca gramer zaten bitmişti. Sonrasında 4. ve 5. seviyeden 3’er tane kitap okudum ve fazlasıyla zevkli bir şekilde hem konuları görüp pekiştirdim, hem okuduğumu anlama konusunda ilerledim hem de kelime haznemi geliştirdim. Yani kurs haricinde günde 2 saatimi daha ayırdım diyebilirim. Bu 2 saat haricinde kafa dinlemek için de Dexter dizisine başlayıp ilk 4 sezon İngilizce altyazılı sonrasında ise altyazısız olarak izledim.

      
       Küçük cep defterime ilginç gelen bilmediğim kelimelerden oluşan kalıpları not aldım. Ancak bunu sırf İngilizce için değil kafa dağıtmak için yaptım.

      Kısacası 6 ay önce A1 seviyesi iken (Beginner) şuan için B1 seviyesini (Pre Intermediate) tamamıyla bitirdiğimi, hatta Upper İntermediate (Speaking hariç) olduğumu bile söyleyebilirim.

      Günde 10 saat yerine 2 saat düzenli bir şekilde hem de çalışmayı zevkli hale getirirseniz daha kalıcı olacaktır. Önemli olan tüm bunları zevkle ve isteyerek yapmalısınız. Bir zorunluluk ya da dayatma olarak görürseniz İngilizce öğrenmek size oldukça zor gelecektir.

      İnternet bilgi hazinesi ancak gereksiz ve emek verilmeden yapılan eğitim setleri, videoları da oldukça fazla. İşte ben de bu siteyi kaliteli İngilizce içerikleri ( Video, mp3, görsel vb.) bir araya toplamak için kurdum. Sizlerin de desteğiyle; gerçek İngilizce bilgiler içeren, yerli ve yabancı İngilizce hocalarının derslerine yer vermeye devam edeceğim.

İyi Öğrenmeler Dilerim!
www.ingilizcetube.blogspot.com

2 yorum :

  1. Yanıtlar
    1. Kesinlikle Ramazan Bey, üşenmeden uyguladığınız sürece başarı gelecektir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Yandex.Metrica