31 Ekim 2013 Perşembe

İngilizce'de Noktalama İşaretleri


İngilizce'de Noktalama İşaretleri

Writing / El Yazısı

Virgül (,) : Comma

Nokta (.) : point, dot.

Soru İşareti (?) : Question Mark

Slash (/) : Slash

Noktalı Virgül (;) : semicolon

Kesme İşareti (') : Apostrope

Tırnak İşareti (") : quotation mark

Köşeli Parentez ( [ ) : bracet

Parentez-ayraç ( ) : parenthesis

İki Nokta Üst üste (:) : iki nokta üst üste

30 Ekim 2013 Çarşamba

Tavır Davranış Tarz Belirten Zarf Cümlecikleri


Tavır Davranış Tarz Belirten Zarf Cümlecikleri


27 Ekim 2013 Pazar

İNGİLİZCEYİ NASIL ÖĞRENMELİ?


İngilizce becerilerinizi geliştirmeniz için size yardımcı olacak birkaç ipucu!
Konuşmaktan çekinmeyin!
Yeni bir dili öğrenirken çoğu insanın karşılaştığı problem kendi korkularıdır, kelimeleri doğru söyleyemeyeceklerinden endişelenirler, aptal gibi görüneceklerini düşünürler ve çoğunlukla konuşmazlar. Ama siz bu şekilde düşünmeyin! Bir şey öğrenmenin en iyi yolu pratik yapmaktır.
Bütün kaynaklarınızı kullanın!
İngilizce’yi bir okulda dahi öğreniyorsanız bu sizin dışarıda da İngilizce öğrenemeyeceğiniz
anlamına gelmez. Değişik kaynaklar, yöntem ve araçlar bunu daha da hızlandırmanızı sağlar. İngilizce’nizi geliştirmek için bir çok değişik yol vardır, bu yüzden kendinize bir limit koymayın.. Internet neredeyse her şey için mükemmel bir kaynaktır, dil öğrenenler için eksiksiz gibidir.
İngilizce ile içli dışlı olun!
İngilizce öğrenmek için en güzel yol kesinlikle İngilizce’yi sürekli kullanmaktır. Notlarınızı İngilizce olarak alın, odanıza İngilizce kitaplar yerleştirin, İngilizce haberleri izleyin, filimler ve televizyonu İngilizce olarak izleyin. Arkadaşlarınızla istediğiniz zaman İngilizce konuşun. Etrafınızda ne kadar çok İngilizce materyal olursa o kadar çabuk öğrenirsiniz ve İngilizce olarak düşünmeye başlarsınız..
Ana dili İngilizce olan insanları mümkün olduğunca çok dinleyin!
İngilizce’yi başkalarına öğretebilmek için  2. dil olarak öğrenmiş bazı iyi İngilizce öğretmenleri var ama kaliteli okulların çoğunun ana dili İngilizce olan öğretmenleri çalıştırmasının da bazı sebepleri var ; bunun bir sebebi de bu öğretmenlerin doğal telaffuzlarındandır ki bunu öğrenciler taklit etmek durumundadır.. ESL / EFL ye yaklaştıkça öğrenciler bu ritme ve telaffuza daha iyi ayak uydururlar böylece daha inandırıcı ve rahat olurlar.
İngilizce film ve TV izleyin!
Bu sadece eğlenceli bir yöntem olmakla kalmıyor aynı zamanda çok etkili.. İngilizce filmleri izleyerek ( özellikle İngilizce altyazılı ) kelime hazinenizi geliştirirsiniz ve aktörlerin telaffuzlarını duyarsınız. Eğer haberleri izlerseniz değişik aksanlar duyma olanağınız da olur.
İngilizce Müzik Dinleyiniz!
Müzik İngilizce öğrenmede etkili bir yöntemdir. Aslında müzik kavramayı geliştirmek için sıkça kullanılır. En iyi öğrenme yolu ise şarki sözlerini yazılı olarak edinmek ve sanatçıyla beraber söylemektir. Internet ortamında şarkı sözlerini kolayca bulabileceğiniz siteler var. Bu yolla hem kulağınızı hem de okumanızı aynı anda geliştirebilirsiniz. Özellikle şarkı söylemeyi seviyorsanız iyi.
Kendinizi kaydedin!
Kimse kendi sesini bir teypten dinlemekten hoşlanmaz ama bu bir bakıma sizin için eğlenceli bir etkinlik olabilir.. Ses kayıtlarınızı zaman zaman karsılaştırmak iyidir.. Kendi sesinizdeki hiç aklınıza gelmeyecek değişimi görerek şaşırabilirsiniz..
İngilizce dinleyin!
Bununla anlatmak istediğimiz, telefonda konuşun ya da radyo dinleyin veya İngilizce CD dinleyin; bu TV ya da film izlemekten farklıdır çünkü konuşan insanı görmezsiniz.. Çoğu İngilizce öğrenen insan telefonda konuşmanın yaptıkları en zor şeylerden biri olduğunu söylerler. Ve bunu geliştirmenin tek yolu pratik yapmak.
MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK ÇALIŞIN! ALIŞTIRMA YAPIN, TEST ÇÖZÜN!
Çoğu insan alıştırmaların ve testlerin eğlenceli olmadığını düşünür… ama, bu yolla İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. bunu yapmanın en güzel sebeplerinden bir tanesi de bir cevap anahtarının olması ve ne kadar yol kat ettiğinizi ölçmenizdir! kendinizi hiç denemezseniz ne kadar yol aldığınızı da bilmezsiniz..
Bu sitedeki  alıştırma ve testlerden çözerek başlayın. Ve bir kaç gün sonra tekrar donun neler öğrendiğinizi görmek için bunu sürekli yapmaya devam edin ve yol kat ettiğinizi göreceksiniz.
Kolay gelsin…

I am strong because I know my weaknesses...

I am strong
because I know my weaknesses
I am beautiful
because I am aware of my flaws
I am fearless
because I learn’t to recognize, illusion from real
I am wise
because I learn from my mistakes
I am a lover
because I have felt hate
and
I can laugh
because I have known sadness.
I am strong because I know my weaknesses...

Prepositions Posters


Prepositions Posters



We can't help everyone, but everyone can help someone.


      We can't help everyone, but everyone can help someone.


      Ronald Reagan 




İngilizce'de Konuşma Sırasındaki Kısaltmalar


  İngilizce'de Konuşma Sırasındaki Kısaltmalar



At, in, on Örnek Cümleli Kullanımı


   At, in, on Örnek Cümleli Kullanımı

26 Ekim 2013 Cumartesi

How To Be Happy?

    How To Be Happy?

-put a pencil between your teeth
-don't let it touch your lips

How does it feel?


The best teachers are those who show you where to look but don't tell you what to see


The best teachers are those who show you where to look but don't tell you what to see.


A different language is a different vision of life!

   
A Different language is a different vision of life. / Federice Fellini


Federice Fellini sözleri




You cannot change the past but you can change the way you look upon it so treat the bad as a kesson and move on


You cannot change the past but you can change the way you look upon it so treat the bad as a kesson and move on.


Never Too Late Begin!


Never Too Late Begin!


Neden Anlatan Zarf Cümlecikleri

  Neden Anlatan Zarf Cümlecikleri  

Neden Anlatan Zarf Cümlecikleri


Spend Time Not Money On Your Children!


  Spend Time Not Money On Your Children!

spend time not money on your children

İngilizce'de Ettirgenlik Konusu


İngilizce'de Ettirgenlik Konusu

İngilizce'de Ettirgenlik Konusu

When you love what you have you have everything you need


When you love what you have you have everything you need.

when you love what you have you have everything you need


24 Ekim 2013 Perşembe

I want to be happy; But I don't know How!

I want to be happy; But I don't know How!


If you want to be happy, be.


İngilizce Çeviri Paragraflar - 5


İngilizce Çeviri Paragraflar - 5

Alcohol is one of the most widely used drug substances in the world. Drinking alcohol beverages is a common feature of social gatherings in many countries around the world. Consumption of alcohol and patterns of drinking may vary from one region to another. However, alcohol is most consumed in Europe and the
former Soviet states where one in five male deaths is caused by drink. According to the researches, it is the Moldovans who drink more than any other nations of the world. They consume 18.2 litres of alcohol which is 2 litres more than the Czechs in the second place. The consumption of alcohol brings about many serious consequences such as its adverse health outcomes and social effects.

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ:


- Alkol, dünyada en çok kullanılan etkin maddelerden birisidir. Alkollü içecekler içmek dünyadaki birçok ülkede sosyal olarak bir araya gelmenin genel bir özelliğidir. Alkol tüketimi ve içki içme şekilleri bir bölgeden diğerine değişiklik gösterebilir. Ancak,
alkol en fazla Avrupa’da ve erkekler arasındaki ölümlerin beşte birinin alkol nedeniyle olduğu eski Sovyet ülkelerinde tüketilir. Araştırmacılara göre, dünyanın diğer milletlerinden daha fazla için millet Moldovyalılardır. İkinci sıradaki Çek Cumhuriyeti vatandaşlarından 2 litre daha fazla olarak 18.2 litre alkol tüketirler. Alkol tüketimi kötü sağlık sonuçları ya da sosyal etkileri gibi ciddi sonuçlar doğurur.



İngilizce Çeviri Paragraflar - 4


İngilizce Çeviri Paragraflar - 4

Foundation of family has a very significant part in Islamic society like all the other societies. Pairs make compact which has a judicial and religious format by getting together. Thus,they promise to share a life mutually. This compact,which has an index of Koran and circumcision, gives pairs some responsibilies and concessions. While accomplising them, pairs must take some circumstances into consideraton before and after the compect. Otherwise, the expected consequence cannot be fulfilled in the mariage. Therefore, in Koran and circumcision, needed measures are taken to make marriage continuous and an incessant compact and it is tried to give pairs an aspect like this. As long as, paying attention to them in families, an happy society will be instituted by families like them.


- Aile kurumu, bütün toplumlarda olduğu gibi İslam toplumunda da önemli bir yere sahiptir. Taraflar bir araya gelerek hukuki ve dini boyutu olan bir akit oluştururlar. Böylece bir hayatı paylaşmak için karşılıklı söz verirler. Kur'an ve sünnet endeksli bir anlayışla oluşturulan bu akit, taraflara bazı sorumluluklar ve haklar yükler. Bunları yerine getirirken taraflar akdin öncesinde ve sonrasında bazı hususlara dikkat etmek zorundadırlar. Yoksa evlilikte hedeflenen sonuç yerine gelmemiş olur. Bu yüzden Kur'an'da ve sünnette, evliliğin devam etmesi ve sürekli bir akit olması için gerekli olan tedbirler alınmış, taraflara da böyle bir bakış açısı verilmeye çalışılmıştır. Aile içerisinde bunlara dikkat edildiği sürece, böyle ailelerden oluşan mutlu bir toplum tesis edilmiş olur.


İngilizce Çeviri Paragraflar - 3


İngilizce Çeviri Paragraflar - 3


UNICEF is deeply committed to creating a world in which all children, regardless of their gender or socioeconomic background, have access to free, compulsory and quality education.

- Unicef, yaşlarına veya sosyoekonomik geçmişine bakmaksızın tüm çocukların özgür, zorunlu ve nitelikli eğitime erişime sahip olduğu bir dünya yaratmaya kendini son derece adamıştır.


İngilizce Çeviri Paragraflar - 3
            İngilizce Çeviri Paragraflar - 3


İngilizce Çeviri Paragraflar - 2


İngilizce Çeviri Paragraflar - 2

Many scientists believe that our sanitized surroundings are fostering allergic disorders in children, which have doubled in the last decade.

- Birçok bilimadamı, sterilize edilmiş çevremizin, çocuklarda son 10 yılda ikiye katlayan alerjik rahatsızlıklar geliştirdiğine inanmaktadır.

Animals trapped in a stone called ‘amber’ are sometimes so well preserved that they look as though they have just died.

- “Kehribar” isimli bir taşın içinde tutsak kalmış hayvanlar bazen o kadar iyi muhafaza edilirler ki, onlar yeni ölmüş gibi gözükürler.



23 Ekim 2013 Çarşamba

What's your hairstyle?



What's your hairstyle?
What's your hairstyle?
What's your hairstyle?

Daha Zengin İngilizce İçerikler İçin Sizlerden KüçüK Bir İstek


Daha Zengin İngilizce İçerikler İçin Sizlerden Küçük

Bir İstek


Yandex Disk, önemli belgeleri saklamak ya da dosyaları arkadaşlarınızla paylaşmak için ideal bir servistir.

Sizlere Daha İyi İNGİLİZCE İçerikler Sunmak İçin Bağlantı Adresini Tıklayarak Küçük Bir İyilik Yapmış Olacaksınız. TEŞEKKÜRLER!

https://disk.yandex.com.tr/invite/?hash=T16KN8FH

Yandex Hakkında Genel Bilgi:


Ücretsiz En Az (Yükseltilebilir) 10 GB Online Depolama

Alanınız Olsun.



Yandex.Disk, ortaya koyduğu mobil uygulama sayesinde nerede olursanız olun Yandex.Disk üzerinde yer alan dosya ve dokümanlarınıza erişme ve mobil cihazınızdakileri de uzak depolama alanına göndermek imkanı tanıyor.
Yandex Disk Ücretsiz Depolama
Yandex Disk Ücretsiz Depolama
Yandex hesabı üzerinden giriş yapılarak erişebileceğinizi dosyaları mobil cihazınıza indirebileceğiniz gibi indirmeden de onları görüntüleyebilirsiniz. Dilerseniz yeni klasör oluşturabilir ve bulut depolama alanı üzerindeki dosya ve dokümanları bir başkasıyla paylaşabilirsiniz.

Üstelik indirme ve upload hızları da çok iyi seviyede. 
İOS, android, Mac, Linux ve Windows'a yüklenebiliyor. 
Dosyalarınızı isterseniz linklendirebiliyor isterseniz de gizleyebiliyorsunuz. 
https://disk.yandex.com.tr/invite/?hash=T16KN8FH

Yandex.Disk davetiyeleri! Bu bağlantıyı kullanarak Disk hesabınızı açın ve 1 GB ek alana sahip olun.
Yandex Disk Ücretsiz Depolama
Yandex Disk Ücretsiz Depolama


If You Want To Be Happy; Make Others Happy


If You Want To Be Happy; Make Others Happy.

If You Want To Be Happy; Make Others Happy

22 Ekim 2013 Salı

İngilizce Çeviri Paragraflar - 1


İngilizce Çeviri Paragraflar - 1

-According to the results obtained from the study, water soluble nitrogen and non-protein nitrogen indexes for the Herby cheeses with high amount of cow milk were higher than the others. On the other hand, lipolysis values obtained from the cheeses with higher amount of goat milk were higher. In terms of sensory evaluation, the cheeses made with higher amount of goat milk received more scores than the cheeses made with higher amount of cow milk.

Türkçe Çevirisi:


-Araştırmadan elde edilen bulgulara göre, inek sütü içeriği yüksek olan peynir gruplarında suda çözünen azot indeksi ve protein olmayan azot indeksi değerleri daha yüksek bulunmuştur. Öte yandan lipoliz değerleri keçi sütü içeriği yüksek olan Otlu peynirlerde daha yüksek bulunmuştur. Çalışmada üretilen Otlu peynirler duyusal özellikleri bakımından değerlendirildiğinde keçi sütü içeriği fazla olan peynirlerin daha fazla beğeni topladığı tespit edilmiştir.




YDS Reading & Çeviri Soruları ve Cevapları

YDS Reading & Çeviri Soruları ve Cevapları

The famous English detective Thomas Wilson was actually a great lover of music; he often played the violin and even composed some music. He would sometimes spend a whole afternoon, listening to music, and this would make him extremely happy. On such occasions he grew gentle and dreamy, quite unlike the sharp, clever and rather frightening detective that everybody knows him to be. But such a mood rarely lasted long and when it left him, he was more alert and businesslike than ever.

1. The writer describes a side of Detective
Wilson‟s character which _____.

A) he thinks is unsuitable for a detective.
B) is referred to as a major defect.
C) was little known by the general public.
D) had a bad effect upon his work.
E) eventually led to his downfall.

Ünlü İngiliz dedektifi Thomas Wilson gerçekte müzik
hayranı bir insandı.Sık sık violin çalar ve bazı besteler
yapardı.Bazen bütün öğleden sonrasını müzik
dinlemeye ayırır ve buda onu çok mutlu ederdi. Bu
şekilde müzik dinlediği zamanlarda hayal dolu, ve
gayet sakin bir yapıya bürünürdü. Böyle bir hale
girmesi onun detektif yönünde bulunan sert, zeki, ve
herkesi korkutan bir kişi olmasının tam zıttı bir
durumdu. Ama böylesine durumlar onda çok uzun
sürmezdi ve ne zaman kendine geldiğinde daha uyanık
ve işine daha bağlı biri olurdu.

1. Bu sorumuzun cevabında dikkat etmemiz gereken
nokta halkın detektif Wilson‟un sanatçı yönünü
fazla bilmediği bilgisine ulaştığımız cümledir. On
such occasions.. diye başlayan cümlemiz bu
bilgiyi vermektedir.

Cevap "C" dir.

                           
                                                                                                          

Many Different Ways To Say "Very Good"


Many Different Ways To Say "Very Good"

Many Different Ways To Say "Very Good"
                              Many Different Ways To Say "Very Good"



















PASSIVE VOICE Edilgen (Pasif) Cümle Yapıları


                                                          







## PASSIVE VOICE Edilgen (Pasif) Cümle Yapıları

Edilgen (Pasif) Cümle yapıları, Türkçenin aksine İngiliz Dilinde çok önemli 
bir yere sahiptirler. 

Edilgen (Pasif) Cümle yapıları;

1-Yapılan işlerin önemli olduğu, yapanın önemli olmadığı durumlarda 
Edilgen çatı kullanılır.
("The road has been repaired." "Yol tamir edildi." cümlesinde önemli 
olan yolun tamir edilmesidir. 
Yolun kimler tarafından tamir edildiğinin bir önemi yoktur.)

2-Eylemi yapan kişinin belli olmadığı durumlarda EDİLGEN çatı
kullanılır.
This house was robbed twice last week.
Bu ev geçen hafta iki defa soyuldu. (Hırsız bilinmiyor.)

3-Genel eylem ifadeleri için kullanılır.
Butter is kept in the fridge.
Tereyağ buzdolabında saklanır (tutulur).

Edilgen Cümlelerde, Özne eylemi kendisi yapmaz, aksine yapılan
eylemden etkilenir.

Edilgen Cümle yapıları, ASLA alıştırmalarda olduğu şekilde
(Etken cümleyi Edilgen hale çevirme işlemi) günlük hayatta kullanılmazlar.
Ancak, bu yapıların Etken yapılar ile farkını göstermek
için bu yola başvurulur.

Edilgen çatı Türkçe de; yükleme "il,il,ul,ül" eklerinin ilave
edilmesi ile kurulur.

İngilizce de ise bu çatı "to be" + "Fiil3" şeklinde elde edilir.
Yüklem cümle içerisinde yapılan eyleminin zamanını göstermez.
Bu işi "TO BE" üstlenmiştir.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Yandex.Metrica